Archiv článků

Aktuální výsledky

Velké Oringo 2011

20.09.2011 14:15:32

V druhém zářijovém víkendu se již tradičně konalo Velké Oringo. Letos jsme to pojali trochu jinak a spojili ho částečně se soustředěním našich mladších kamarádů.

Velké Oringo 2011

Mladší plaváčci měli od čtvrtka velmi nabitý program na rekreačním středisku Revika ve Vizovicích, kam do jednoho přijeli na svých bicyklech. Kromě všech možných míčových her, plavání ve venkovním bazéně, orientačního závodu a stezky odvahy si poslechli přednášku o správném stravování sportovce a vyzkoušeli si kompenzační cvičení pod dohledem profesionála Ladislava Vencálka z Brna.

„Vrcholáci” přijížděli postupně kolem pátečního večera po absolvování denní cyklošifrovačky. Na trati přes Hvoznou, Hrobice a Ostratu je čekalo celkem 6 lehčích šifer a vedli si opravdu skvěle. Na každé šifře měli možnost zavolat si o nápovědu nebo řešení a této možnosti využili jen minimálně a tím mě velmi příjemně překvapili. Zaskřípalo to pouze na jedné akční vložce s parníčkem... kdo absolvoval už ví :-)

Hlavním programem večera byla společná noční hra. Smíšené týmy (2 vrcholáci a 4 žáčci) měli za úkol projít vyznačený dvoukilometrový okruh v členitém terénu a sbírat indicie podle kterých zjistili kde se nachází heslo pro závěrečnou odměnu. Jistou motivací pro nejmenší mohlo být i to, že v hlubokém lese na ně čekali dva z našich nejlepších plavců nedávné minulosti, Dan Málek a Ivo Benda.

Program pokračoval sobotním ranním výšlapem na nedalekou rozhlednu Doubrava s následným hledáním ukrytého náčelníka a odpoledním odjezdem zpět domů. Ale ještě před odjezdem jsme vyhodnotili všechny soutěže a rozdali spoustu diplomů a odměn.

Na závěr mohu konstatovat, že se nám nikdo neztratil ani nezranil, vyblbli jste se snad dokonale a už se těším na další podobnou akci. Dík patří všem zúčastněným plavcům a plaváčkům za to že remcali jen trošku a soutěžili o dušu a také dík všem trenérům a pomocníkům, kteří se na soustředění podíleli - Věra Zelinková, Blanka Kalendová, Jirka Šup, Hanka a Alča Martinkovy, Zdeňa Kasálek, Petr Přikryl, Mirek Rochovanský, Ivo Benda a Dan Málek.

Petr Veselý
náčelník ;-)

Malá ochutnávka ve Fotogalerii z Velkého Oringa >ZDE<

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz