Archiv článků

Aktuální výsledky

MS Šangchaj

11.04.2006

Rozšířit sbírku polodrahokamů. Vyzkoušet asijskou kuchyni. Prohlédnout si rozsáhlou zahradu a chrám.

S podobnými cíli zamířila do Šanghaje nejlepší česká motýlkářka Marcela Kubalčíková. „A taky zaplavat solidní čas. Nejlépe se v obou závodech dostat mezi dvacítku nejlepších,” plánovala Kubalčíková před mistrovstvím světa v krátkém bazénu v Šanghaji.
 Představila se na tratích 100 a 200 metrů.
Na stovce si doplavala časem 1:02.47 pro 22. místo. Na dvoustovce bezezbytku splnila svůj plán a časem 2:13.41 obsadila 14. místo.

M. KubalčíkováNebyla jedinou vyslankyní SK Zlín.
Dvanáctihodinový let přes Helsinky spolu s ní ve čtvrtek absolvoval i prsař Daniel Málek. Mistr Evropy z roku 2000 se do jedenáctičlenné české nominace vešel až díky divoké kartě svazu. „Když mě týden před českým šampionátem skolily horečky, měl jsem obavy. Naštěstí mi uznali podzimní časy z mistrovství Evropy,” oddechl si Málek.
Na souboj nejlepších světových plavců se chystá už poosmé. Od jeho nejlepšího umístění, dvou pátých a jednoho sedmého místa, už uplynulo pět let. V době mistrovství světa v Aténách na přelomu tisíciletí měl fantastickou formu. Teď si pro padesáti a stometrový prsařský závod staví cíle mnohem níž. „Do pětadvacátého místa bych byl spokojený,” přiznal Málek. Obavy měl z velké konkurence. Vždyť mezi rekordním počtem startujících ze 128 zemí bylo velmi silných 43 domácích plavců, kteří brali šampionát jako přípravu na olympijské hry v Pekingu.
 
Daniel MálekV Šanghaji se oba plavci představí vůbec poprvé. V zeměpisným průvodcích proto hledali, kam že to vlastně míří. „Díval jsem se do velkého atlasu světa, jestli budeme nad Pekingem nebo pod. Zjistil jsem, že Šanghaj je ještě jižněji, proto nás čeká asi slušné horko,” odhadl Málek. Šampionát, který potrvá do neděle, by se mohl nazývat mistrovství v pátém patře. Probíhat totiž bude vysoko nad zemí uvnitř kuriózní budovy.

 

 

Výsledky Dana:
100P 28,00 - 20. místo
50P 1:01.89 - 35. místo

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz