Archiv článků

Aktuální výsledky

O víkendu proběhne ve Zlíně MČR dorostu

23.06.2011

Další vrchol letošní plavecké sezóny 2010/2011 je tu. Po žákovských kategoriích, které absolvovaly své MČR v předcházejících týdnech, se na startu MČR postaví juniorští závodníci a juniorské závodnice.

O tomto víkendu se všechny juniorské naděje sjedou do východomoravského Zlína, kde se poperou nejen o mistrovské tituly a medaile, ale také o nominaci na EYOF (Evropský olympijský festival mládeže), MEJ (Mistrovství Evropy juniorů) či MSJ (Mistrovství světa juniorů). Ve Zlíně bude poslední možnost pokořit těžké limity na MEJ či EYOF. Mistrovství Evropy juniorů proběhne již za čtrnáct dnů v Bělehradě a kryje se tak v termínové listině s posledním domácím vrcholem letošní sezóny MČR dospělých, ale zpět do Zlína k MČR dorostu.

Zlínská padesátka je již pravidelným hostitelem letního MČR dorostu a mělo by se zde představit celkem 275 závodníků z celé ČR (144 juniorů a 131 juniorek). Celkový počet startů se vyšplhal na číslo 1092 (541 startů – junioři, 551 startů – juniorky). Dvouapůldenní závodní maraton nabídne jistě zajímavé souboje o cenné kovy a doufejme, že i výborné časy a výkony.

V pátek od 14 hodin odstartuje program MČR nejkratšími plaveckými sprinty (50 metrů), které budou proloženy disciplínou 800 metrů volným způsobem. Celý páteční program MČR uzavřou atraktivní štafety na 4 x 100 metrů polohovým způsobem. V sobotu a neděli bude probíhat klasický program systémem rozplavby (ráno) – finále (odpoledne). Sobotní i nedělní rozplavby začínají v 9 hodin a odpolední finálový blok odstartuje v 15:30. V samostatných finálových rozplavbách se utkají o nejcennější kovy mladší junioři a juniorky (ročník narození 1995-1996) a starší junioři a juniorky (ročník narození 1993-1994).

Mezi nejvýznamnější postavy tohoto MČR dorostu můžeme již nyní s jistotou zařadit českou reprezentantku Barboru Závadovou (KPS Ostrava), která na domácí Velké ceně Ostravy předvedla ve své nejsilnější disciplíně 400 metrů polohovým závodem úžasný výkon, kterým atakovala svůj český rekord z Říma. Mezi juniory bude k velkým postavám patřit brněnský Jakub Kočař (Kometa Brno), ale bez šance nejsou i další známá jména. Očekávat můžeme i nějaké překvapení.

Uvidíme tedy, co přinese závodní víkend ve Zlíně.

Zdroj: plaveckyblog.cz
 

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz