Archiv článků

Aktuální výsledky

Letní výcvikové soustředění PK Zlín 2014

08.10.2014 22:25:25

V letošním roce jsme potřetí organizovali letní plavecké soustředění přípravky Plaveckého klubu Zlín (letní příměstský tábor). Tato akce probíhala ve dvou turnusech a celkem se jí zúčastnilo 70 dětí. Tým cvičitelů, v čele s Blankou Kalendovou a Magdou Teplou, připravil pro děti pestrý program.

První den začal na 25m bazéně, kde probíhala dvouhodinová výuka plavání podle zdatnosti účastníků. Neplavci se s vodou seznamovali v dětském bazénku, zkušenější plavci vylepšovali plaveckou techniku a pilovali styl před nástupem do plavecké sportovní třídy. Po obědě jsme se přesunuli na stadion mládeže, kde byly děti rozděleny do týmů – kontinentů a dostaly za úkol vytvořit své vlajky a pokřiky. Poté se konal olympijský víceboj – nechyběly disciplíny jako skok v pytli, štafeta s tajnou zprávou, sprint, skok daleký, slalom mezi kužely, hod oštěpem, střelba a hod na cíl a další.

Druhý den se trenéři společně s dětmi vydali na celodenní výlet do Otrokovic na Štěrkoviště. Celé dopoledne jsme strávili hraním různých her a také samozřejmě ve vodě. Pro děti byly opět připraveny soutěže v týmech jako např. veslování na lodi a “štafeta“ na tobogánu. Po vydatném obědě se týmy utkaly v minigolfu.

Třetí den v aquaparku v Uherském Hradišti byl pro děti velkou zábavou, neboť jsou všichni vynikajícími plavci. Vyřádili jsme se jak na tobogánech, tak i v divoké řece, naopak místem pro relaxaci byl venkovní vyhřívaný bazén a také odpočívárna, kam jsme se po obědě přesunuli a přečetli si pohádky z různých koutů světa.

Čtvrtý den dopoledne se opět pilovala plavecká technika na bazéně a děti sbíraly body pro svůj tým ve štafetách na různé zábavné způsoby. Po obědě se program přesunul do lesa, kde byla připravena fáborková stezka, na které děti společně s trenéry řešily zapeklité úkoly, zejména hlavolamy, přesmyčky a rébusy. V cíli se pak hrála spousta her jako např. živé pexeso, střílení jmen, plácaná apod.

Pátý den jsme vyrazili vlakem do Lípy, cestou lesem na chatu vzdálenou asi 5 km děti odpovídaly na otázky spojené s olympijskými hrami. Na chalupě si poté děti poslechly povídání o včelách i s názornou ukázkou a někteří se byli podívat na oslíky, lamy a další zvířata z nedaleké rodinné ekofarmy. Po opékání špekáčků proběhlo na chalupě i vyhlášení celotýdenní soutěže týmů.

Fotky z táborů najdete ZDE:
1. turnus
2. turnus

Věříme, že se dětem tábor líbil stejně tak jako nám a velice se těšíme na příští rok! Čekání na léto si společně můžeme zkrátit v plavecké přípravce PK Zlín, kam všechny naše příznivce srdečně zveme.

Tým trenérů PK Zlín
 

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz