Archiv článků

Aktuální výsledky

Velké Oringo 2014 - Tour de Zlín

10.09.2014 23:52:09

Velké Oringo je opět po roce za námi a tak si dovolím trochu bilancovat.
Po zkušennostech z předchozích Oring byla připravena sice delší trasa, ale s opravdu jednoduchými šiframi (až na jednu vyjímku), ale stejně bylo počítáno s tím, že do tmy to nikdo nestihne }:D Po roční přestávce byla zvolena opět retrotrasa, tentokrát podobná té z roku 1999. Tehdy to bylo sice bez šifer, ale také se dojíždělo za tmy a hlavně to překvapení, že jsme se po 50km vrátili zpět do Zlína.

Letošní trasa v optimální podobě měřila rovných 40km. Od startu u lázní se po úvodním textu o Tour de France, kde bylo přesně napsáno místo další šifry, týmy vydaly k altánku u cyklostezky směrem na Lešnou. U šifry: Jak znáš své kolo? byla překvapením malá anebo vůbec zádná znalost součástí kol na kterých účastníci jezdí. Dále trasa vedla po nově vybudované cyklostezce kolem ZOO do Lukova. Od konce napsaný text nikomu nedělal větší potíže. Z Lukova k další zastávce, kterou byla vrchařská prémie Pod Kuželkem, se dalo zvolit více možností. „Nejpříjemnější” je ta kolem rybníka Bezedník pod hradem Lukov po lesní asfaltce nad Vlčkovou a pak kolem studánky Korýtko dále až k rozcestí Pod Kuželkem. V tuto chvíli již začaly mít některé týmy problémy s orientací, což byl kámen úrazu i při všech předchozích ročnících. Je zajímavé, že některé se stále nepoučily ;)

Šifra Pod Kuželkem (Velký polský kříž) je pro znalé luštitelná z hlavy. Bohužel varianta bez písmene CH nebyla dobře vygooglitelná a tak i náčelník podlehl tvrzení, že v šifře je chyba a poslal tak týmy k další šifře na zastávce v Držkové. Nejkrásnější cesta opět vede po lesní asfaltce směr Okluk - Huťské polesí - Držková. Kratší, ale za to mnohem náročnější vede po lesní cestě přes vrchol Kuželku a velkým padákem do Držkové. Asfaltku myslím nevyužil nikdo :( Zatím co náčelník s trenérem po nachystání všech šifer už odpočívali na Hvozdné, týmy se trápily s jednoduchou šifrou v Držkové, kterou ale nakonec vyluštily. Následovalo poslední prudší, ale krátké stoupání z Kašavy na Velíkovou k panence Marii. Lehkou šifru se zakódovanou morseovkou nezvládaly týmy ani s nápovědou a jelikož už bylo jasné, že do tmy nedojedou, byly všechny týmy poslány k rozcestí U větřáku ve Štípě. Náčelník s trenérem si zatím pošmákli na večeři a poté vyrazili do lesní tmy s výkonnými svítitdly hledat výkvět zlínského plavání. Týmy ač už věděli od větřáku, že cíl letošního Oringa je na hájovně nad Příluky, mezitím zakufrovaly k biofarmě Juré. Ještě že máme ty mobilní telefony :) Pro některé adrenalinovým přejezdem nočním lesem k hájovně skončila denní část Oringa. Pochváleni budiž všichni, kteří po zkušennostech, vybavili své velocipedy výkonným světlem.

Po večeři následovala tradiční noční hra. Na rozhýbání dostaly týmy úkol nalézt v lese červeně svítíci ampuli s dopingem, přečíst si pokyn v ní a neprodleně dorazit do depa (hájovny) a sdělit heslo dne... které si samozřejmě málokdo zapamatoval. Hra na autogramiádu, kdy jednotliví závodníci z pelotonu měli za úkol získat podpisy všech ostatních závodníků, včetně realizačního týmu, se povedla. Někteří jedinci vzali tuto výzvu tak vážně, že se ukryli tak, že nebylo možné podpisy do půlnoci sesbírat :D Velkou vatrou a opečením špekáčků na způsob chobotnice jsme zakončili letošní Tour de Zlín / Velké Oringo2014.

Ráno myslím většina účastníků s povděkem kvitovala, že to domů mají z kopce a na dvě šlápnutí.

Díky všem, že se neztratili a nepolámali.
Díky p. Přikrylovi za odvoz a nákup potravin
Díky Jirkovi Šupovi za bezvadný support (uvaření večeře, čaje atp.) Ta zástěra ti fakt slušela ;)
A díky Kasovi za bezva společnost na pohodové vyjížďce, kterou jsem měl chuť si dát v sobotu znova v protisměru.

Příští rok vás snad Velké Oringo zastihne v lepší orientační a luštící formě :D

Wincenzo Wibali
alias Náčelník

 

Jelikož jsem zapomněl doma foťák a jelikož jsem si to užíval, tak jsem moc nefotil, přesto těch pár fotek je na Rajčeti a ocením další doplnění.

Komentář Diany na i-blogu ZDE

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz