Archiv článků

Aktuální výsledky

Vánoční cena padesátiletá

13.01.2014 21:46:41

Vánoční cena města Zlína v plavání měla jednoznačnou vítězku. Nad všemi účastníky čněla reprezentantka tradičního Plaveckého klubu Zlín Markéta Strapková, která se radovala hned ze šesti výher. O jeden triumf tak ještě překonala své výtečné vystoupení z loňské sezony.

Výsledek je pro pořádající oddíl o to cennější, že tento nejstarší pohárový závod na území České republiky letos slaví rovné půlstoletí své existence.

„Ačkoliv vrcholem zimní sezony byl pro mě republikový šampionát na krátkém bazénu v Plzni, na domácí soutěži jsem chtěla obstát. Zvlášť když šlo o takové jubileum a nechyběli ani účastníci z nedávného mistrovství Evropy v Dánsku," připomněla Strapková, že poslední letošní domácí plavecký vrchol měl znovu velmi kvalitní obsazení.

Trojnásobná vítězka z prosincového mistrovství republiky v Plzni uspěla na Vánoční ceně ve všech svých šesti startech. Na tratích 50, 100 a 200 metrů znak, 50 a 100 metrů volným způsobem a překvapivě také na motýlkářské padesátce nenašla přemožitelku.

„V této doplňkové disciplíně dokázala překonat oddílový rekord, a to hned dvakrát. Jak časem v rozplavbách 29,05, tak i ve vítězném finále časem 28,86 sekundy. Určitě stojí za zvážení se v této sprinterské disciplíně nepokusit o nějaký úspěch i na dalším šampionátu," uvedl trenér tradičního Plaveckého klubu Zlín Zdeněk Kasálek.

Na trati 200 metrů znak navíc Strapková oplatila porážku Petře Gebauerové z nedávného mistrovství republiky. Zároveň se stala nejúspěšnější závodnicí Vánoční ceny s nejhodnotnějšími bodovanými výkony. Za to si odnesla rovněž vítěznou finanční prémii.

Na stupně vítězů se dokázala prosadit rovněž Diana Rochovanská, jež v závodě na 50 metrů prsa dohmátla na třetím místě stejně jako Karel Beníček, který doplaval v disciplíně 50 metrů znak bronzový.

Jen těsně pod stupni vítězů doplaval Robin Blažek na znakařské stovce. Ve finálové šestce se umístil i Jan Jelínek, jenž tentokrát vsadil hlavně na doplňkové disciplíny. Toho využil Lukáš Macek z nového Zlínského plaveckého klubu, který si připsal dvě vítězství.

Autor: Robert Štach
Zlínský deník

 

Hlavní  partneři Vánoční ceny města Zlína 2013

 

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz