Archiv článků

Aktuální výsledky

Výsledky mladých plavců

04.12.2007

Výsledky mladých plavců SK Zlín v zimní sezoně

Mladé zlínské plavecké naděje se zúčastnily vrcholu zimní sezony POHÁRU MORAVY.
Čtyři desetiletí žáčci bojovali po dva dny ve vsetínské pětadvacítce se stejně starými plavci z celé Moravy a získávali cenné zkušenosti. Nejlépe se umístil žák 5. sportovní plavecké třídy Petr MALIŠKA, který byl 6. na 50Z, 8. na 100PZ a dobře zaplaval i 100P.
Mnohem lépe si vedli jejich o rok starší kolegové v Novém Jičíně. Mezi 12letými soupeři vybojovala Katka POLÁŠKOVÁ 2 stříbrné medaile za 50M + 100PZ, Magda JUŘICOVÁ měla bronz za 400VZ a Tereza LAVIČKOVÁ byla 3. na 200Z. Další stříbro přidaly holky ve štafetě 4x50VZ (Polášková, Kolářová, Lavičková, Juřicová). Kluci se individuálně neprosadili, ale přivezli 2 stříbra ze štafet = 4x50 pol. Štafeta (Keňa, Ryzí, Macek, Mňačko) a 4x50VZ (Koš, Macek, Keňa, Mňačko).
Otřásaly se i oddílové rekordy – rekord oddílu vytvořila Tereza Lavičková na 50Z, což byl současně i rekord ST a její spolužačka Katka Polášková zlepšila rekord ST na 100PZ.

O tomto víkendu se chystá Přebor ČR v plavání 12letých v Litoměřicích, kde máme největší želízka v ohni – Zuzka ŠERÁ a Beata POLIŠENSKÁ budou obhajovat „stříbro“ z léta a naděje vkládáme i do nového člena našeho klubu Martina CHMELICKÉHO. 13letí v Trutnově tolik šancí nemají, ale jistě se budou snažit alespoň zlepšit své osobní rekordy. No a čtrnáctiletí jistě využijí k zisku medailí domácího prostředí. Zveme Vás proto v sobotu v 9.00 a 16.00 hod. a v neděli v 9.00 hod. do zlínského pětadvacetimetrového bazénu povzbudit naše naděje.

Hana MARTINKOVÁ
Trenérka sportovních tříd

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz