Archiv článků

Aktuální výsledky

Letní žákovský přebor ČR 2013

12.06.2013 22:27:07

Vrcholem letní sezony plavců byl o uplynulém víkendu PŘEBOR ČR. Kvalitní tréninková práce v tomto pololetí a dosažené výsledky na oblastním žákovském přeboru umožnily jedenácti členům Plaveckého klubu Zlín účastnit se mistrovství republiky ve svých věkových kategoriích.

Velice příjemně překvapili hlavně mladí svěřenci trenérky Blanky KALENDOVÉ, kteří se svými výkony kvalifikovali na své první mistrovství ČR do Kopřivnice. Michal MATÚŠ, Iva SADÍLKOVÁ, Eva SVOBODOVÁ a Katka ŽÉDKOVÁ sbírali hlavně zkušenosti. To, co předvedla Míša GOGELOVÁ však předčilo všechna očekávání!!! Hned na svém prvním mistrovství totiž vybojovala bronzovou medaili v disciplíně 200m prsa, na poloviční trati jí medaile unikla jen o fous (skončila čtvrtá). A o výborně načasované formě svědčí  i vylepšené osobní rekordy. Zdá se, že PLAVECKÉMU KLUBU ZLÍN roste po Danielu Málkovi nová prsařská naděje.

Starší žáci (13+14letí) soupeřili v krásném 50m bazénu v Českých Budějovicích. Na medaile sice nedosáhli, ale bodovat se podařilo Lukáši PALARČÍKOVI na 200m motýlek. Dosaženým časem překonal i svůj osobní rekord z krátkého bazénu. S výbornou formou se potkala i Katka PŘIBYLOVÁ na 100m prsa a 50m kraul, vše v osobních rekordech. Těsně za bodovaným desátým místem skončili Tomáš ANDRÝSEK na 50m volný způsob a Petra ZELINKOVÁ na 100m motýlek. Klára ZÁBOJNÍKOVÁ prokázala své vytrvalostní schopnosti hlavně 12. místem na 800m VZ, Dita KUBALČÍKOVÁ byla platná v kraulové i polohové štafetě děvčat.

Trenérku Alenu MARTINKOVOU potěšila i nominace dalších 4 žáků z 8. plavecké třídy na dorostenecké mistrovství ČR, které proběhne o tomto víkendu v Plzni. Věříme, že svůj přestup do vyšší věkové kategorie zvládnou a předvedou své nejlepší osobní výkony.

Budeme jim držet palce

Fotogalerie na Rajčeti >ZDE<

Vyhledávání

Kontakt

PLAVECKÝ KLUB ZLÍN® z. s.
Hradská 854
761 05 Zlín

e-mail

info@zlinswim.cz